IPL permanent ontharen 

Ben jij ook zo klaar met het scheren of waxen van jou lichaam? Heb je er dan wel eens erover nagedacht om het permanent te laten verwijderen. 

Bij Hairdesign Kampen werken wij met een IPL apparaat. Met permanente ontharing zeg je gedag tegen het oneindig scheren en harsen. Ontharing via de lichtflits techniek is uitermate veilig en honderden haren kunnen in een fractie van een seconde voor altijd verwijderd worden.

 

Wat is permanent ontharen?

IPL is een afkorting van Intense Pulsed Light. Het gaat om een flitslamp waarbij krachtige lichtpulsen achter elkaar gegeven worden met verschillende golflengtes. 

IPL is een populaire ontharingsbehandeling die helpt de haren te doden, zodat ze niet terugkomen. In tegenstelling tot laser ontharing, gebruikt IPL geen laser maar een xenon flitslamp die meerdere lichtpulsen achter elkaar geeft met verschillende golflengtes. 

Voor wie is IPL het meest geschrikt?

IPL is het meest geschikt voor mensen met donder haar. Dat komt omdat mensen met donkerdere en dikkere haren het licht veel beter absorberen, met uiteindelijk een beter resultaat. Heb jij een tattoo? Dit gebied kan niet behandeld worden! Grote kans dat jou tattoo gaat vervagen.

Wanneer is de beste tijd om te behandelen?

Als je met IPL ontharen begint moet je er rekening mee houden dat je minimaal 2 weken voor de behandeling en 2 weken na de behandeling niet blootgesteld mag worden aan zonlicht. Daarom adviseren wij om na de zomer te beginnen met de behandelingen.  Dat geldt natuurlijk ook voor de zonnebank. Mocht je toch in de zon komen gebruik dan altijd een factor 50.

Wanneer moet ik me scheren en mag ik ook nog andere ontharingstechnieken gebruiken?

Het gewenste moment van scheren is 24 uur voor jou behandeling. Gedurende de behandelperiode mag je niet meer harsen, waxen, epileren & geen ontharingscrème gebruiken. Minimaal 5 weken voor je eerste behandeling  moet je stoppen met deze ontharingsmethode. Door deze methode wordt de haargroei cyclus verstoord waardoor we niet het juiste resultaat kunnen behalen.

Hoeveel behandelingen heb ik ongeveer nodig?

Gemiddeld moet u rekenen op 8 a 10 IPL behandelingen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren en van u als persoon. Hierin is de hormoonhuishouding een belangrijk gegeven en die verschilt sterk per persoon. Bij een IPL behandeling kunnen alleen de haren die zich in de zogenaamde groeifase bevinden effectief behandeld worden. Dat is namelijk de enige fase waarbij het haartje verbonden is met de haarwortel. Het licht gaat via het haartje naar de wortel toe. Daarom is het belangrijk om meerdere behandelingen te krijgen!

Hoeveel weken wachten tot de volgende behandeling?

Na ongeveer 6-8 weken kunt u de volgende IPL behandeling weer inboeken.

 

De prijs per behandeling staat hieronder in onze prijslijst. Liever een strippenkaart? Dat kan! Betaal 5 behandeling en krijg de 6e gratis!

Strippenkaarten zijn te koop in onze webshop. 

Behandel gebied Prijs
Bovenlip € 20,-
Kin € 25,-
Oksels € 30,-
Gezicht € 40,-
Onder armen of boven armen € 45,-
Bikinilijn € 45,-
Gehele armen € 50,-
Onder benen of boven benen € 65,-
Gehele benen € 95,-
Pakket A: Oksels & Bikinilijn € 60,-
Pakket B: Bikini & benen € 125,-
Pakket C: 3 Gebieden naar keuze € 155,-