Hoe start ik met de CG Methode ?

Gepubliceerd op 15 februari 2022 om 21:14

Wil jij starten met de CG-methode ? Je zal vast denken waar moet ik beginnen! Er is heel veel op de markt en er zijn veel stappen binnen de CG methode. In deze blog help ik jou op weg in het vinden van de juiste producten, de goede volgorde en de beste tips om mooie krullen te krijgen!

 

Stap 1: De final wash
Stap 2: Verzorgen
Stap 3: Leave-in conditioner 
Stap 4: Styling 
Stap 5: Drogen 

 

 

Stap 1: Final wash

Voordat we kunnen beginnen met de CG methode moeten we alle build-up uit het haar te verwijderen. Dit doen we met een final wash. Deze shampoo is niet CG! Om build-up uit het haar te verwijderen hebben we sulfaten nodig. Let goed op bij het kopen van een final wash want niet iedere shampoo is een final wash. Nadat je haar een final wash heeft gehad gebruik je bij de volgende wasdag een CG shampoo 
Tip!  Kis Volume Shampoo  
( final wash )
Tip! Pretty Curly Girl Peppermint Clean Shampoo ( CG shampoo )

Stap 2: Verzorgen

Na het wassen met de final wash heeft het haar een deep conditioner ( masker ) nodig. Zorg ervoor dat je weet of je proteïne of moisterizing nodig hebt. Breng het masker aan in de lengte van je haar, kam je haar door met je handen of bijv. een denman brush. Om je masker optimaal te laten inwerken raad ik je aan om een heat cap te gebruiken. Laat jou masker minimaal 20 minuten inwerken daarna grondig uitspoelen. Natuurlijk hoef je niet na iedere wasdag een masker te gebruiken, maar na een final wash is het wel nodig. Ik adviseer meestal om je conditioner en masker af te wisselen, de ene keer gebruik je dus een conditioner en de andere keer je masker. Wil jij meer weten over de heat cap? Lees dan mijn blog hierover eens! 
Tip!  pretty curly girl Intense moisture deep conditioner ( zonder proteïne ) 
Tip! pretty curly girl Intense proteïne moisture deep conditioner ( met proteïne )  
Tip! Pretty Curly Girl Bye Bye Tangles & Knots Conditioner ( zonder proteïne ) 

Stap 3: Leave-in Conditioner

De leave-in conditioner moet je op kletsnat haar aanbrengen! Neem een klein beetje leave-in gebruik ongeveer een erwtje. Wrijf  de leave-in tussen de handen, en strijk het door je haren. Kam je haren vervolgens met bijv. de denman brush. Scrunch vervolgens je krullen er weer in ( met je handen van onder naar boven de krullen er weer in knijpen )   
Tip!Pretty Curly Girl Extra Loving Leave-in Conditioner ( zonder proteïne) 
Tip! Kis KeraShield Leave-in ( met proteïne )

Stap 4: Styling 

Heb je de leave-in aangebracht? Knijp dan nu met een microvezel handdoek of katoenen doek het overtollige water uit je haar. Nu kan je jou favoriete stylings product gebruiken, de mijne is pretty curly girl magical flaxseed gel. Scrunch de gel goed door je haar. Ik doe dit onderste boven!
Tip!pretty curly girl magical flaxseed gel 

 

Stap 5: Drogen

Nu al je producten in je haar zitten kan je het gaan drogen. Dep met een microvezel doek of een katoenen doek droog. Je kan er voor kiezen om je haar aan de lucht te laten drogen of om het droog te föhnen met een diffuser. Wil jij het drogen met een diffuser, dan kan je het beste onderste boven gaan hangen. Zo zorg je ervoor dat je de meeste volume krijgt. Het voordeel van föhnen met een diffuser is dat je meer volume en gedefinieerde krullen krijgt. Na dat het haar droog geföhnd is kan je de kast er uit scruchen met een serum of olie.
Tip! Pretty Curly Girl Bye Bye Frizz Serum
Tip! Bellissima Diffon Föhn Ceramic
Tip! CHI 1875 Series Compact Hair Dryer

 

Ik heb in deze blog vooral aangegeven wat ik fijn vind om te gebruiken. Natuurlijk zijn er nog veel meer CG producten op de markt. Neem eens een kijkje in onze webshop en op de website van CURLYTOOLS. Hier vind je een groot assortiment aan CG producten.  Gebruik bij het afrekenen van jou bestelling kortingscode hairdesignkampen en krijg 10% korting op jou bestelling bij CURLYTOOLS

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.